Fördelar med att använda e-handel

E-handel har många fördelar och det är inte så konstigt att allt fler väljer att handla online. Under år 2019 handlade man i Sverige för hela 300 miljarder svenska kronor och näthandeln förväntas växa allt mer. Idag kan man köpa allt från böcker, elektronik, kläder, möbler till tjänster som musik och film. Valet att handla online blir allt naturligare och till och med mindre enskilda firmor i Sverige erbjuder sina kunder att handla via webb-shoppar.

Varför välja att köpa nordiska produkter online?

Det finns många fördelar och näthandeln har revolutionerat hur man tänker kring handel men även vad man förväntar sig. Några av anledningarna varför man ska välja att handla online är:

  • Man kan handla när man vill oavsett tidpunkt på dagen.
  • E-dagligvaruhandeln har lett till att man kan köpa matvaror via svenska butiker. Då får man matvaror antingen levererade till dörren eller så kan man smidigt hämta upp dem vid butiken utan köer.
  • Priserna är fördelaktiga när man inte behöver hyra lokaler och på samma sätt ha personal tillgänglig under låga öppettider.

Det är inte heller svårt att välja enbart nordiska produkter utan det är lätt att hitta svenska butiker. Några som har ett stort utbud är IKEA svensk produkt för mer svenskt kan det inte blir. Dessutom har många nordiska företag förmånliga kundklubbar. Fördelen med att välja de nordiska alternativen är att de många gånger håller mycket bättre kvalitet.

Hur är det med returer och ångerrätt?

Som konsument har man i regel 14 dagars ångerrätt och då börjar ångerfristen gälla när man fått varan. Observera att ångerrätt inte alltid gäller beroende på produkter eller tjänster. Några exempel kan vara flygbiljetter eller en specialproducerad produkt, det kan vara måttbeställda varor som anpassats efter individuella behov. Svenska och nordiska producenter tar ångerrätt och retur på stort allvar men man kan få stå för returen själv. Vill man ha en smidigare och enklare shopping är näthandeln därför ett givet alternativ.