En av näthandelns giganter är svensk

Visste ni att H&M faktiskt är från Norden, eller närmare bestämt från Sverige. Ja, det visste ni ju så klart, men utanför Sveriges gränser är det nog många som inte känner till att succéföretaget kommer från det lilla landet i norr, nämligen Sverige. Därför tycker jag verkligen att H&M är ett bra exempel på en nordisk webbshop som behöver lyftas fram ännu mer. Vi måste vara stolta över våra svenska företag, och speciellt över ett sådant storföretag som H&M. Tänk bara på hur många det säkert är världen över som går omkring med kläder från H&M nästan varje dag utan att veta att de klär sig i kläder från ett svenskt företag. Det borde vi verkligen försöka ändra på!

Svensk design

Svensk design har gott rykte utomlands, kanske till stor del på grund av företag som H&M och IKEA. Därför är det också väldigt bra och viktigt att våra svenska politiker, kungligheter, filmstjärnor och musikexporter klär sig i svensk design. Ett utmärkt exempel på en känd person som verkligen har fungerat som en förespråkare för just svensk design är kronprinsessan Viktoria. Hon ses ofta i svenskdesignade plagg, och inte sällan kommer de från just H&M. Det är berömvärt, och ett mycket gott exempel på ett ambassadörskap som är värt att ta efter.

Nordisk hudvård

Det är inte bara nordiska kläder och möbler som säljs på nätet. Även nordisk hudvård är populärt utomlands. Ett sådant exempel är finska Lumene som säljs på skönhetssajter även utanför Nordens gränser. Ett annat bra exempel är det svenska skönhetsföretaget Lowengrip som har grundats av bloggerskan och entreprenören Isabella Löwengrip. Även det populära ekologisk hudvårdsmärket Björk and Berries kommer från Sverige.

Nordisk teknik

Det finns en rad olika kända teknikföretag som har sin bas i Norden, och vars produkter du kan köpa via nätet. Ett sådant företag är finska Nokia, som länge var marknadsledande när det gäller mobiltelefoner. Ett annat liknande exempel är det svenska företaget Ericsson som också de arbetade med mobiltelefoner. I Danmark hittar vi det populära märket BangOlufsen som bland annat säljer stereoapparater.

Mycket att välja på

Som ni ser finns det en rad olika nordiska produkter som går att köpa via nätet runt om i världen. Norden står sig bra i konkurrensen, och det kan vi vara stolta över. Vi tillverkar ofta produkter med hög kvalitet, och därför upplever många i andra länder att nordiska produkter är lite extra lyxiga. De bör vi bära med oss.